Ramazan ayı boyunca sizlere özel iftar menüleri hazırlamaya devam ediyoruz. Ramazan’ın onbirinci gününde de iftar menümüz oldukça lezzetli tariflerle dolu.
İftar menümüze hurmadan sonra yine nefis bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Öyle bir çorba ki ana yemek gibi. İçinde yok yok. Tarifini menünün hemen peşinden paylaşıyoruz.
Çorba ana yemek gibi diye menüyü burada bitirmiyoruz tabi ki. Görünümü ile iftar sofranızı renklendirecek nefis bir yemek, salata eşliğinde menümüzde yerini alırken yine her zamanki gibi hafif bir sütlü tatlı ile sonlandırıyoruz.
İşte size Ramazan’ın 11. gün iftar menüsü…
- Başlangıç: Hurma, zeytin, peynir
- Çorba: Tavuklu kulak çorbası
- Ana Yemek: Fırında patates ve patlıcan dizme
- Salata: Bulgur salatası
- Tatlı: Çikolata soslu vanilyalı puding
Gelelim ana yemek tadındaki çorbamızın tarifini vermeye. Hamuru, eti, sebzesi, bakliyatı hepsi bir arada bu lezzet iftar sofranıza çok yakışacak. İftara misafiriniz varsa ve değişik bir çorba arıyorsanız işte size harika bir öneri: Tavuklu kulak çorbası
Malzeme listesine baktıkan sonra aşama aşama yapılışına geçelim…
Tavuklu Kulak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 havuç
- 1 diş sarımsak
- 4-5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
Hazırlanışı: İlk olarak hamuru hazırlıyoruz. Yoğurma kabına un ve tuzu alıp, karıştırarak ortasını açıyoruz. Yumurta, yoğurt ve suyu koyarak hafif sert bir hamur yoğurup, en az 15-20 dk dinlemeye bırakıyoruz.
Hamuru mantı gibi açıp, karelere kesiyoruz. Çorbamıza adının veren kulak şekli için; önce üçgen olacak şekilde katlayıp, sonra da üçgenin iki ucu birbirine yapıştırıyoruz. Hamurların hepsine bu şekli verdikten sonra birbirlerine yapışmaması için hafif un serpiştirerek temiz bir sofra bezi üzerine alıyoruz.
Tavuk göğüs etini küp şeklinde küçük parçalara bölüyoruz. Bir tencerede eriyen tereyağı ile birlikte tavuk etlerini suyunu salıp bırakıncaya kadar kavuruyoruz. Yine küp doğranmış havuçları ekledikten sonra haşlanmış nohudu da tencereye alıyoruz. Suyunu ve tuzunu da ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz.
Çorba kaynayınca hamurları tencereye alarak birlikte pişiriyoruz. Hamur eklendiği için kıvamına göre kaynar su ilavesinde bulunuyoruz. Hamurlar da pişene kadar birlikte kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Arzuya göre nane ve fesleğen ile servis ediyoruz.
Not: Hamurlar çorbanın içinde çok beklerse suyunu çekip şişerler. Bu yüzden çorbanın bütün malzemelerini hazırlayıp, iftara yarım saat kala hamurları atarsanız sonuç daha iyi olur.
Afiyetler olsun…
Yorumlar