Herkese Merhaba,
Ramazan dolayısı ile gezi yazılarıma verdiğim arayı bayramın ve 9 günlük tatilin gelmesi itibari ile bozuyorum. Ne kadar ülkemiz zor günlerden geçse de hayat devam ediyor, etmeli de. Bu sebeple muhtemelen bir çoğumuz tatile gideceğiz.
Gelelim 9 günlük bayram tatilinde seyahat önerilerime. Öncelikle aileleri ziyaret etmeden geçmeyelim derim. Onlar bizim için değerli bayramlar büyükleri hatırlamak açısından da önemli. Bu sebeple kendi adıma ben 3 gün kadar tatile ayırdım.
Öncelikle kendi tatil planımı anlatmakla başlamak istiyorum. Daha sonra sizlere de bir kaç plan önerisinde bulunacağım.
Ben bu bayram tatil hakkımı. Marmaris-Dalyan ikilisinden yana kullanacağım.
Marmaris’e daha önce gitmiştim uzun bir sahili ve muhteşem bir denizi var. Dalyan’ı bende ilk defa göreceğim. Nehir kenarında ki bu sevimli küçük kasabayı gezdikten sonra ayrıntılarını bir sonraki yazımda anlatırım. Marmaris’e bir saat uzaklıkta olduğu için günü birlik gidip geleceğiz. Çok uzun zamandır görmeyi istediğim Dalyan’ı listeye aldığım için mutluyum. Çocukla hem tatil hem dinlenme olması amaçlı az duraklı bu rotayı tercih ettik.
İşte sizin için Marmaris ve Dalyan’ın dışında 9 günlük tatile 9 gidilecek yer önerisi…
1 – Ayvalık: Ege’nin başlangıç noktasında İstanbul’a da fazla uzak olmayan bir yer. Güneye göre daha sakin. Muhteşem bir denize sahip. Sarımsaklı plajı ile ünlü. Yalnız denizi çok soğuk eğer deniz sıcak olsun derseniz çok da doğru bir tercih olmaz. Rahatlıkla sakin bir otelde bulabileceğiniz Ayvalık’ta Sarımsaklı plajını görmeden, Ayvalık tostu yemeden dönmeyin derim.
2- Erdek: Zamanı az olan yakın yer olsun diyenler için güzel bir tatil beldesi. Tabi İstanbul’u baz alarak söylüyorum yakınlığını. Balıkesir’in şirin kasabası gezmek ve ailecek tatil yapmak için güzel bir öneri olsa da çok kalabalık olduğunu atlamamak lazım.
3- Mudanya – Güzelyalı: Denizi çok güzel olmasa da kafamı dinlemek ve dünyada 2 yerde bulunan Poyraz esintisi ile ciğerlerimi bayram ettirmek istiyorum derseniz Bursa’nın şirin sahil kasabası Güzelyalı sizi bekliyor olacak. Mudanya ilçesine bağlı bu güzel kasaba da, sahil’de dondurma yemeden ve Bursa’nın leziz cantığını tatmadan dönmeyin derim. Nerede yiyebileceğinizi de yazmak isterdim ama reklam olmasın şimdi isterseniz mail atın özelden isim bildireyim. ☺
4- Fethiye – Kaş: Türkiye’de olmaz ise olmazlarımdan. Bu iki yeri çok beğeniyorum. Fethiye’de Ölüdeniz’i, Saklıkent’i ve Yeşil Vadi kahvaltı keyfini yapmadan dönmeyin. Kaş’da güneye göre çok sakin. Ve güzel bir denize sahip tabi orada da favorim illa ki Kekova. Mutlaka görülmeli.
5- Kemer – Side – Alanya: Biraz daha uzaklaşabilirim diyenler için. Kemer, Side, Alanya Antalya’nın en çok turist alan sahil kasabaları. Yazın sıcak ve yoğun bu sebeple sakin tatil yapmak isteyenlere tavsiye etmem. Ama değişik yer göreyim gezeyim denizi de güzel olsun diyenler için mutlaka gidin derim.
6- Girne – Lefkoşa / Kıbrıs: Bu tatil için içimizde kalan yerlerden biri. Kıbrıs her zaman anlatıldığı gibi sadece kumarhaneleri ile ünlü değil. Çok güzel bir denize ve değişik bir kültüre sahip. Savaşın izlerini hala taşıyan Kıbrıs halkı ve yapıtları. Gezmek ve deniz tatili için ideal yerlerden biri. Hellim peyniri yemeden, Gazi Magosa da ki savaş kalıntılarını görmeden dönmeyin derim.
7- Safranbolu – Amasra: Benim için deniz önemli değil. Ben kültür gezisi yapmak istiyorum diyenler için kesinlikle şiddetle tavsiye ederim. Özellikle Safranbolu tarihi, küçüklüğü ile beni kendine hayran bırakmıştı. Arasta’da Türk kahvesi içmeden, Safranbolu Kristal tepesini görmeden, Amasra’da tekne turu yapmadan dönmeyin derim.
8- Mersin – Silifke -Tarsus – Taşucu: Güneyin incileri. Antalya kadar turistik olmasa da aslında çok güzel bir Denize ve ortama sahip. Hem gezilecek pek çok yer bulacaksınız. Hem de uzun Akdeniz sahilinde kendinize göre rahatça yüzebileceğiniz denize ulaşabileceksiniz. İstanbul’dan Adana uçak yolculuğu sonrasında hava alanından araba kiralarsanız rahatlıkla Mersin’e ulaşabilirsiniz. Kahvaltı etmeden, Tantuni yemeden ve Kız Kalesini görmeden dönmeyin derim.
9- Trabzon, Rize, Artvin, Batum: Tabi ki bu listede Karadeniz olmaz ise olmazdı. Eğer uzun bir bayram tatili planlıyorsanız Karadeniz muhteşem yeşili doğası ve gezilecek yerleri ile görülmeye değer. Trabzon da Uzungöl ve Sümela Manastırını görmeden, mıhlama yemeden, Ayder Yaylası, Karagöl’ü, Çamlıhemşini gezmeden, sadece nüfus cüzdanı ile Gürcistan Batum’a geçmeden dönmeyin derim.
Sizin bayram planlarınız neler? Yorumlarınızı bekliyorum.
Zaman az gezilecek yer çok.
Mutlu Bayramlar…
Cansu ÇAMURCUOĞLU KARADAĞ
www.gezionerileri.com
Cansu hanım bayram gezi tavsiyeleriniz çok güzel olmuş,mutlaka değerlendireceğiz.
Cansu hanım, bayramın ikinci günü başlayıp 3 gün sürecek bir mudanya gezimiz olacak. Mekan önerilerinizi ve şu paylaşamadığınız resturantı mailime gönderebilirseniz sevinirim…