Nihayet Dergi bu ay, deniz, kum, güneş derken “Değerlerimizi tatil etmeyelim” sloganıyla karşılıyor yaz aylarını. Cennet tasvirli, tüketicisini aptal yerine koyan, parodi gibi helal tatil reklamlarını ele alan bir dosya ile karşınıza çıkıyor.
Dinlenmek diye bir şeyin olmadığı hız çağında bedeni ve ruhu sömüren tatil yorgunluğuna karşı “Bir işten yorulunca başka bir işe koyulun” hatırlatmasını yapıyor.
Mustafa Kutlu, Türküler türkücüler yazısıyla katkıda bulundu, Mustafa Özel, Şair iktisatçı Goethe’yi yazıyor. Kemal Sayar, Seyyahın Tatili; Ali Ayçil, Dinlendirilmiş insanın imali; Özgen Felek, Yaz işçileri yazılarıyla tatil için düşüncenin kapıların aralıyor.
Hayatında tatile yer vermeyen üç kadın ile röportaj yaptık. Dr. Leyla Hazar: “Tatil benim için uzak diyarlarda gönül yapmaktır“; Emine Azaklı: “Cennette tatil yapmak için bu dünyada çalışmamız lazım“; Hamsiye Abla: “Tatil deyince aklıma memlekette çalışmak geliyor“.
Sefa Soylu, Bu tatil adamı öldürür; Osman Bülent Manav, Hadi gençler, vaazdan sonra kopuyoruz! Atakan Yavuz, Bir yere gidememek; Münire Daniş, Tatilde/tatille ne yapacaksın? Emel Özkan, Kaplıca sefası; Fatma Tunç Yaşar, Kaide-i itidale riayet: Osmanlı’da teneffüs vakitleri…
Ercan Yılmaz, Sakarya’yı; Ayça Örer, Bir kâse turşu için tatilden nasıl fedakarlık ettiğini; Gülsüm Ekinci, Anneler, kızlar ve hayallerini; Sema Babuşçu, Annesinin türküleri eşliğindeki yürüyüş hikâyesini yazıyor.
İşte O Film’de Aybala Hilal Yüksel, Tatil Kitabı filmini, Babamdan Bana Kalan’da Gülseren Çatlıoğlu, Eşyanın Hikâyesi’nde Ayşe Sevim “Şezlong”u, Mahallede Neler Oluyor’da, Hayriye Erçetin, “Orda bir köy var uzakta… Da artık gidemiyoruz…” ve İşte Tam O Gün’de Fatma Büşra Özkan “Denizin dokunduğu adam: Mustafa” yazılarını kaleme alıyor.
Bu Bir Reklamdır bölümünde Fatma Barbarosoğlu, helal tatil reklamlarını keskin bir dille eleştiriyor.
Yorumlar