Kardan Perde Film Festivali

Kardan Perde Film Festivali

Kardan Perde Film Festivali

Kardan Perde Film Festivalinin ilki 3-7 Mart 2022 tarihleri arasında Çıldır’da gerçekleştirilecek. Son yıllarda ilgi odağı olan Kars ve Ardahan illerimizin sınırları içinde yer alan Çıldır Gölü üzerinde tamamen kardan inşa edilen beyaz perde üzerinde film gösterimlerinin yapılacağı, dünyada örneğine az rastlanan bir festival düzenlenecek.

Kültür Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT’nin de desteklediği festival, Ardahan Belediyesi, Çıldır Belediyesi ve Serka ajansın lojistik katkıları ile hayata geçirilecek.

Çıldır Gölü Kardan Perde Üzerinde Merhum Sanatçımız Tuncel Kurtiz

Film Yönetmenleri Derneği tarafından organize edilen Kardan Perde Film Festivali’nin açılışı 3 Mart 2022 tarihinde Çıldır Gölü’nde kardan perde üzerinde merhum sanatçımız Tuncel Kurtiz’in başrolünde olduğu İnat Hikayeleri filminin gösterimi ile başlayacak.

Bölge halkının katılımının yanında geleneksel kültür etkinlikleri ile zenginleştirilerek her akşam bir gala şeklinde devam edecek olan festivalin ilki olması nedeniyle program için; Çıldır, Ardahan ve Kars bölgelerinde çekilmiş filmlerden bir seçki yapıldı. Festival önümüzdeki yıllarda ise uluslararası katılımların da olacağı ödüllü bir festival olarak düzenlenecek.

Çıldır Gölü

Çıldır Gölü üzerinde ve Ardahan merkezinde kurulan iki kar perdede dönüşümlü olarak her akşam bir gösterimin yapılacağı festivalde,

Reis Çelik’in İnat Hikayeleri, Zeki Demirkubuz’un Kader, Murat Saraçoğlu’nun Deli Deli Olma, Faruk Hacıhafızoğlu’nun Kar Korsanları, Atalay Taşdiken’in Kar Kırmızı, Rıza Sönmez’in Orhan Pamuğa Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var, Mustafa Karadeniz’in Çınar ve Ankara Sinema Derneği Yönetmenleri’nin Kars Hikayeleri isimli filmlerinin gösterimi yapılacak.

Kardan Perde Film Festivali Çıldır Gölü

Gündüz seanslarında ise; Çıldır ve Ardahan’da kapalı salonlarda belgesel gösterimleri ve söyleşiler yapılacak.

Yönetmen ve oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilecek olan kar perde gösterimleri yanında, göl üstünde kısa yürüyüş maratonu, Şeytan Kalesi yolculuğu ve Aşıklar Gecesi gibi yan etkinlikler de gerçekleştirilerek yöre kültürünün bilinirliğini arttırmak ve bölgesel kültür zenginliklerimizin tanıtımına katkı sağlamak amaçlandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir