Yaz Bitmeden Bunları Giyin!

Yaz Bitmeden Bunları Giyin!

Esra-Seziş-Yazıları

2012 Yazının Olmazsa Olmazları !

2012 yazının son günleri yaşadığımız şu günlerde yaz bitmeden sizler için gardırobunuzda olmazsa olmaz 4 parçayı hep birlikte inceleyelim..

Esra Seziş Yazıları

UZUN MAKSİ ETEKLER

Bu sezonda uzun renkli etekler popülaritesini sürdürüyor. Moda tarihinde birçok kez öne çıkmayı başardılar ve yine 2012 yılının en gözde parçalarından biri olarak hem spor hemde klasik kullanımlarıyla dolaplarımızda yerlerini aldılar. Bu tarz etekleri babet ve sandaletlerle kullanmanızı öneririm. Çok uzun boylu olmadığınız sürece maksi etekleri uzun bluzlerle kullanmamaya gayret edin. Bu tarz kullanım Vücut proporsiyonunuzun orantısız görünmesine neden olur.

Kısa boylular bu tarz etekleri yere değecek uzunlukta seçmeliler . Yatay desen kullanılmış etekler, boylarını daha kısa göstereceği için tercih etmemeliler. Çok yüksek topuklu ayakkabılarla kullanıldığında görüntü ve tarz olarak bütünlük sağlanamıyor.

Bu tarz eteklerin çok fazla tercih edilmesi hiç şüphesiz çok kullanışlı olması ve her vücut tipine uygun olabilmesi.

Esra Seziş Yazıları

ESPADRİL AYAKKABILAR

1980’li yıllarda gençlerin ayaklarından çıkarmadıkları espadriller 2012 yazında yine çok trend. Bu sezon hangi ayakkabı mağazasına gitseniz espadrillerle karşılaşmanız mümkün. Çok rahat ve kullanışlı olmasından dolayı en çok tercih edilen yazlık ayakkabı çeşitleri arasında bu sene yerini aldı.

Hasır tabanlı bu ayakkabılarda tercih yapabileceğiniz birçok alternatif mevcut. Hem şık hem rahat olmak isteyenler dolgu topuk espadrilleri tercih edebilirler. Günlük hayatında rahatlığa önem verenler için topuksuz renkli kumaşlı espadriller iyi bir alternatif. Diğer modeller arasında dantellİ, payetli ve parlak taşlarla döşenmiş espadriller mevcut.

Esra Seziş Yazıları

CLUTCH ÇANTALAR

2012 yazının gözde çantaları hiç şüphesiz clutch ve portföy dediğimiz elde tutulan yada kol altına koyulan işlevsel çantalar. Eskiden daha çok özel davetlerde tercih edilen bu çantalar şimdi her yerde. Klasik ve spor modelleri her tarza ve ortama uygun.

Büyük çanta kullanmayı sevmeyenler için clutch çantalar şık bir alternatif.

Esra Seziş Yazıları

PALAZZO PANTOLONLAR

Coco Chanel’in ilk kez moda dünyasına kazandırdığı geniş kesimli pantolonlar bu sezonun en sık rastlanan parçalarından. Peki palazzo pantolonları nasıl giymeli? Öncelikle Elegan bir şıklık için yüksek belli modelleri tercih edebilirsiniz.

Kısa boylu kadınlar yüksek belli modelleri tercih ederek boylarını daha uzun gösterebilirler. Bu tarz pantolonların paça kısmında ki volümün, eğer yeterince uzun boylu değilseniz sizi daha kısa göstereceğini bilmelisiniz. Bu noktada topuklu ayakkabılar tercih edilmeli.

Palazzo pantolonları giyerken boyuna dikkat etmelisiniz. Yerlere kadar olan pantolon boyu özensiz görünmenize neden olabilir. Gereğinden kısa paça boylarında ise palazzo pantolon havasını yakalayamazsınız. Platform topuklu ayakkabı giyerken bile pantolon mutlaka yere değecek uzunlukta olmalı.

Doğru kombin yapıldığı taktirde palazzo pantolonları önemli davetlerde giyebilmeniz mümkün. Gece davetleri için hafif yüksek belli modelleri tercih edebilirsiniz.

ESRA SEZİŞ
esrasezis@hotmail.com
https://www.facebook.com/esra.sezis
https://twitter.com/esrasezis

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir