En Güzel Piknik Alanlarını Seçtik
İlkbahar ve yaz mevsimlerinin vazgeçilmez aktiviteleri hiç kuşkusuz piknik ve mangaldır..
Piknik, gidilecek yerin belirlenmesinden ızgara seçimine, içeceklerden ateşin yakılmasına kadar uzanan bir hazırlık süreci gerektiriyor. Piknik, eğlenceli ama bir o kadar da zahmetli bir iştir. Bu zahmetten biraz olsun kurtulmanız için malzeme temini ve en güzel piknik yerlerini sizler için araştırdık.
İşte işinizi kolaylaştıracak tavsiyeler YesilTopuklar.com ‘da!
Piknik Sepetinde Neler Olmalı?
Piknik sepeti hazırlamak, güzel ve keyifli bir piknik gerçekleştirmenin belki de en önemli adımıdır. Sepet gereksiz eşyalarla dolu olursa, gün boyu size yük olarak eşlik edecektir. Bu yüzden gerekli ve doğru bir piknik sepeti hazırlamak oldukça önemli.
Mangal için tavuk çeşitlerinden; kanat, pirzola ve but oldukça uygun bir seçim olacaktır. Kırmızı etteyse seçenek çok daha fazla, ancak unutmayın ki kırmızı etin pişme süresi biraz daha fazladır. Bu sebeple çok sert ya da kalınlığı nedeniyle dışı kömür, içi pişmemiş etlerle karşılaşmamak için alışverişlerinizi kasap görevlisi olan bir yerden yapmanızda fayda var.
İçecekleri deilerseniz yol üzerinden temin edebilirsiniz. Böylelikle hem kendinize yük etmemiş olursunuz hem de soğuk tüketmiş olursunuz. Ancak yol üstünde alışveriş için uygun ortam yoksa, içeçekleriniz için mini soğutucu ya da soğuk tutan kılıflar yardımcınız olabilir.
Piknik örtüsü, yeriniz varsa keyif için yanınıza yastık tarzı ürünler alabilirsiniz. Şemsiye gölgelik ya da korunak olması amaçlı her ihtimale karşın yanınızda olmalı. Piknik sepetinizde bulunması gereken ana malzemeler; kağıt tabak ve bardak, plastik kaşık, çatal, bıçak, peçete ve ıslak mendil yemek sayılabilir. Mangal, mangal ızgarası, maşa, kömür, kuru tahta ya da kozalak, çakmak, tutuşturmak için gazete ya da kağıt parçaları da yine yanınıza almanız gerekenlerden. Piknik sonrası çevre temizliğini de unutmamanızı tavsiye ederiz. Hem çevre hem kendi temizliğiniz için çöp poşeti, ıslak mendil gibi detaylara da dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Piknik Menüsünde Neler Olması?
Piknik malzemeleri tamam peki ya evden hazırlayacağımız ufak aparatifler neler olmalı?
Mangal yapacak olmanız gün boyu mangalla idare edeceğiniz anlamına gelmiyor. Bu yüzden evde hazırlayacağınız birkaç pratik ve aparatif yiyecekleri de sepetinize eklemeyi unutmayın. Özellikle gün boyu sürecek olan piknikçiler akşam üstü atıştırmak için ya da kalabalık grupların mangallarının yanına ekleyecekleri aparatifler günboyu güzel dakikalarınıza eşlik edecek.
Çabucak bozulmayacak salata çeşitleri bu aparatifler listesinde yer alıyor. Patates salatası, makarna salatası, domates, yeşil biber, havuç ezme, zeytinyağlı dolma ve meyveler arasından seçecekleriniz ile piknik menünüzü zenginleştirebilirsiniz.
En Güzel Piknik Alanları Nerdedir?
Ailenizle keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bolu’daki en güzel piknik alanlarına bir göz atın!
İlkbahar mevsimi piknik yapmak için en uygun zamandır. Güneşin yüzünü gösterdiği günlerin sayısı çoktan arttı. Kavurucu sıcaklar başlamadığından havalar ne çok soğuk ne de çok sıcakken piknik yapmanın tadını çıkarabiliriz.
Ailenizle mutlu bir gün geçirmek için takın sepeti kolunuza… Ama önce YesilTopuklar.com olarak sizlerle paylaştığımızı bu yazıyı okuyun. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bolu’daki en güzel piknik alanları nerede öğrenin.
BELGRAD ORMANI: İstanbul’un kuzeyinde, Sarıyer-Bahçeköy sınırları içinde bulunuyor. Karadeniz kıyılarına 4.2 km. uzaklıkta. Yüzölçümü oldukça büyük olan ormanda ağırlıklı olarak meşe, gürgen, kayın ve kestane ağaçları var. Ormanın içinde 71 kuş ile 18 memeli hayvan türü yaşıyor. Piknik yapmak isteyenler için 11 mesire yeri bulunuyor. Bunlar; Ayvad Bendi, Bentler, Binbaşı Çeşmesi, Falih Rıfkı Atay, Fatih Çeşmesi, Irmak, Kirazlıbent, Kömürcübent, Kurt Kemeri, Mehmet Akif Ersoy ve Neşet Suyu. Beraberinizde getirdiğiniz kumanyaları ahşap masalar üzerinde yiyebilir veya mangal yapabilirsiniz. Neşet Suyu çevresinde kendin pişir kendin ye mekanları da var.
MOGAN PARK ALANI: Ankara’ya 25 km. uzaklıktaki Gölbaşı’nda yer alan Mogan Park Alanı, piknikçilerin vazgeçilmezi. Mogan Gölü kıyısıda yapılan çevre düzenlemesiyle oluşturulan parkta, kendin pişir kendin ye yapabileceğiniz özel mangal yerleri var. Yemek sonrası gölün etrafında yürüyüş yapabilir, balık tutabilirsiniz. Çocuklar için oyun alanları da bulunuyor. Araştırmacılar ve meraklıları için kuş gözlem evi, tenis, basketbol ve futbol sahaları var.
MİHRABAD KORUSU: Kanlıca’nın hemen üstünde bulunan bir tabiat harikası. İstanbul Boğazı’na hakim bir tepe üzerine kurulu. Fıstık çamları, erguvan, çınar, servi başta olmak üzere birçok ağaç ve bitki türünü barındıryor. Özellikle bahar aylarında katır tırnakları ve defne kokuları arasında dolaşmak ayrı bir keyif. 200 dönüm üzerine yayılan mesire yeri, oturma alanları, büfesi, koşu parkuru, çocuk parkı ve diğer birimleriyle hizmet veriyor. Sahil yolundan (Kanlıca yönü) girilebildiği gibi, TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden de ulaşılabilir.
SASALI PİKNİK ALANI: İzmir merkeze 28, Çiğli’ye 10, Kuş Cenneti’ne 2 km. uzaklıkta. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce açılan Kent Ormanı ve Sasalı Piknik Alanı, Kültürpark’ın altı katı büyüklüğünde, yani 1800 dönüm üzerine kurulu. İçinde yaklaşık 150 bin okaliptüs, çam, söğüt ağacı var. Kent merkezinden kalkan belediye otobüsleriyle gidebilirsiniz. 500 tane piknik masası, mangal yerleri, basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş yolu, çocuk oyun parkları ile tuvalet ve çeşmeler yer alıyor. Doğal Yaşam Parkı’yla yan yana. Ege’nin en büyük piknik alanı.
KEMER KINDIL ÇEŞMEÇ: Antalya-Kemer karayolu üzerinde, deniz kenarında bulunuyor. Kemer`e 4, merkeze 2 km. mesafede. Beydağları Sahil Milli Parkı içindeki alan çam ağaçlarıyla kaplı. Deniz kenarında 8 hektar kullanım sahası var. İçinde tuvalet, duş, bulaşıkhane, çamaşırhane ve buzdolaplarıyla pişirme ocaklarından ücretsiz yararlanabileceğiniz bir mutfak var. Karavan ve çadırlar için her noktada elektrik panoları ve çeşmeler yerleştirilmiş. Ziyaretçiler, deniz sporları ve balıkçılık da yapabiliyor. Özellikle karavanlı turistler büyük ilgi gösteriyor. Antalya otobüs terminalinden Kemer minibüsleri ile gidilebilir.
KARAGÖL MİLLİ PARKI: İzmir Karşıyaka’ya 27 km. mesafede. Örnekköy Mezarlığı yolu kullanılarak çıkılıyor. Yolu bozuk ve virajlı olduğu için ziyaretçilerin dikkatli olması lazım. Yamanlar Dağı’nda 810 metre rakımda etrafı kızılçam, karaçam ve söğüt ağaçlarıyla çevrili 52 hektarlık alana yayılı bir krater gölü burası. Özel bir şahıs tarafından işletilen piknik alanı bulunuyor. Girişte ücret alınıyor. Günübirlikçiler için yiyecek alışverişi imkanı var. Eşsiz İzmir manzarası, sessizliği ve doğal güzelliği ile büyük ilgi görüyor.
HEYBELİADA DEĞİMENBURNU: Vapurdan inince faytonla ya da sağa dönüp yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bölgeye adını veren değirmene çıkıp, diğer adaları ve İstanbul kıyılarını izleyebilirsiniz. Ortalama 4 bin kişi kapasiteli dinlenme yerinde, giriş, kontrol, danışma kulübeleri, kır gazinosu, büfe, su deposu ve çeşme manzara seyir tesisleri, piknik üniteleri, kanepeler ve yağmur barınağı var. Hava iyiyse denize bile girebilirsiniz.
ÇİLİNGOZ PİKNİK ALANI: Karadeniz kıyısında uzun ve hayli geniş, beyaz bir kumsal. Yeşili ve maviyi birleştiren Çilingoz, doğanın zenginliğini keşfetmek için bulunmaz bir yer. Piknik masaları bulunan alanda tesis yok. İstanbul’dan ortalama 3-4 saat uzaklıkta. Eğer pikniğin yanında balık tutmaya meraklıysanız, burası tam size göre. Çatalca-Saray yolu üzerindeki Binkılıç Beldesi’nin hemen çıkışından sağa dönün, 17 kilometrelik orman içi yolunu kullanarak varabilirsiniz. Ya da Terkos’un kuzey kısmını takip eden Ormanlı, Karacaköy ve 11 köy istikametini kullanacaksınız.
BOLU GÖLCÜK GÖLÜ: İlk olarak bir şirketin yangın su havzası olarak planlandı. Daha sonra orman içi dinlenme tesisine dönüştürüldü. Şehire 7 km. uzaklıkta. Göl çevresinde piknik masaları var. Alışveriş yapabileceğiniz en yakın büfe 4 km. uzaklıkta. Köknar ve çam ağaçlarıyla kaplı alanda çocuk park alanları da var. Piknik alanı, dağın kuzey tepeside bulunduğu için soğuk olabilir. Giderken sıkı giyinin.
ÇAMLIDERE ALUÇ DAĞI: Ankara şehir merkezine 95 km. uzaklıkta. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı. Kızılcahamamla birlikte Ankara’nın oksijen ve su depolarından biri. Zengin bitki örtüsü ve muhteşem manzarası ile hafta sonu kaçamakları için oldukça iyi bir seçenek. Başkentlilerin yeni keşfetmeye başladığı dağı, yaz aylarında ortalama 3-5 bin kişi ziyaret ediyor. Deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte. Piknik alanları da var.
[…] kulak verin. Ancak henüz piknik için gidecek mekan bulamadım diyorsanız, işe ‘Türkiye’nin En Güzel 10 Piknik Alanı‘ yazımızı okumakla […]
[…] en doğru yer neresi” derseniz işte tam da o noktaya geldik. YesilTopuklar.com olarak size Türkiye’nin en iyi 10 piknik alanını araştırdık ve bulduk. Sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız İstanbul, […]
Saray piknik alanı Yerköy-yozgatarasında
İki yıl önce saray belediyesine aitmiş.Belediye düşünce özelleştirilmiş.Piknik yapmak için uygun bir yer.Hemen yanında çok gür akan tatlı kaybak suyu semaverde çayı ve yeni açılan marketiyle güzel.Her geçen gün daha da popülerleşen bi yer.Ayrıca açık büfe kahvaltı alabalık et tavuk mangal ve içerisinde de güzel ahşaptan olmak üzere lokanta yapma projeleri de var.Tavsiye ederim