Yoğun şehir hayatının yorucu, hızlı ve karmaşık akışından sıyrılmak için evimizde kendimizi huzurlu hissedeceğimiz yaşam alanlarına daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Mies Van der Rohe’nin ünlü sözü “Az çoktur’’ ya da orijinal deyişiyle “Less is More’’ ilkesine dayanan minimalist akım; fazlalıklardan arınarak sakin, dengeli ve konfor odaklı bir yaşam fikrini destekliyor. Kalabalıktan uzaklaşıp sadeleşerek, dingin ve huzurlu bir mekân oluşturmanız için ipuçları veren mobilya ve dekorasyon markası Tepe Home, önerilerini 4 maddede özetliyor.
1-Fonksiyonellik Ön Planda
Minimalist dekorasyonun en önemli unsurlarından biri fonksiyonelliktir. Hem alanın doğru bir şekilde kullanılması hem de eşyaların, evde konforu artırmaya yönelik olarak işlevsel olması önemlidir. Bu nedenle minimalist dekorasyon stilini evinize uyarlamak istiyorsanız ‘güzel göründüğü için’ eşya satın almaktan kaçınmalısınız. Her eşyanın bir amacı olmalıdır. Bununla birlikte ‘daha az eşya, daha çok alan’ ilkesine uyarak eşyalarınızı minimum seviyede tutup ferah alanlar tasarlamalısınız.
2-Nötr Renklerden Gelen Dinginlik
Minimalist dekorasyonun ikinci adımı ise kendinize iki veya üç tondan oluşan renk paleti belirlemektir. Evinizin dekorasyonunu oluştururken yararlanacağınızın bu renk paleti en büyük kurtarıcınız olacaktır. Mobilya seçiminizde beyaz, gri veya siyah gibi nötr renkleri tercih edebilirsiniz. Daha sıcak bir görünüm isterseniz bej veya kahverengi tonlarını da kullanabilirsiniz. Bu renkler birlikte kombinlendiğinde hem mekâna modern bir görünüm katar, hem de diğer renk ve materyallerle kolay uyum sağlar.
3-Dekoratif Aksesuarlar ile Özgün Dokunuşlar
Minimalist dekorasyonda, tekdüze görünümden uzaklaşmak için dekoratif aksesuarlar büyük önem taşımaktadır. Dekorasyon ürünlerinde de mobilyalarda olduğu gibi sadeliğe önem vermek gerekmektedir. Dolayısıyla ev dekorasyonunda yalınlığın getirmiş olduğu huzur verici havayı, zevkli aksesuar seçimleri ile detaylandırabilirsiniz. Şık bir tablo, sanatsal bir obje veya aydınlatmalar ile dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Kadife, ahşap, keten gibi farklı malzemelerde dekorlar ekleyerek yaşam alanınıza karakter kazandırabilirsiniz. Örtüler, kilimler ve yastıklar, gibi yardımcı unsurlar, mekâna derinlik ve sıcaklık katabilir. Bitkilere yer vererek alanınızı doğal bir şekilde güzelleştirebilirsiniz.
4-Doğal Işık ve Aydınlatma
Doğal ışığın bol olduğu bir mekân, sadece daha estetik değil, aynı zamanda daha huzurlu bir mekân demektir. Ferah bir dekorasyon oluşturmak için perdeleri açık tutarak ya da ince tül perdeler kullanarak dışarıdan gelen ışıktan daha çok yararlanabilirsiniz. Ayrıca, LED ışıklar gibi enerji tasarruflu aydınlatma çözümleriyle de mekânınıza modern bir dokunuş katabilirsiniz. Yalın bir tasarım çizgisi ile öne çıkan lambaderler ile dekorasyonunuzla uyumlu bir görüntü oluşturabilirsiniz.
Tepe Home’dan Ürün Önerileri
1-Modüler Koltuk: Fonksiyonel dizaynı ile mekânınızdan maksimum derecede yararlanabilirsiniz. Farklı renk ve dokudaki kumaş seçenekleri arasından nötr tonları tercih edebilirsiniz.
Tepe Home’dan Öneriler: Natura Modüler Koltuk, Aura Modüler Koltuk
2-Açık Raflar: Açık raflarla alanınızı daha geniş gösterebilirsiniz. Kalabalık görünümü önlemek için raflara minimum düzeyde obje koyabilirsiniz. Birkaç rafı boş bırakarak minimalist görünümü destekleyebilirsiniz.
Tepe Home’dan Öneriler: Carmen Kitaplık, Orenda Kitaplık, Morgan Vitrin, Lavoro Kitaplık
3-Köşe/C Sehpalar: İşlevsel bir tasarım olan C sehpalar görünümleri ile de dekorasyonunuza uyum sağlayacaktır. Köşe sehpalarda ise ince ayaklı olanları tercih edebilirsiniz.
Tepe Home’dan Öneriler: Carmen Köşe Sehpa, Anchor C sehpa
4-Küçük Formlu Berjerler: Her alana uyum sağlayan boyutu ile öne çıkan küçük boyutlu berjerler alanlarınıza kolaylıkla uyum sağlayacaktır.
Tepe Home’dan Öneriler: Fiori Berjer, Dolly Berjer
5-Aksesuarlar: Tek renk dokulu halılar, mekanla bütünleşen tonlarda lambader tasarımları, alanlarınıza derinlik katacak tablo tasarımları ve doğal bir dokunuşu evlerinize sunan seramik objeler gibi birçok seçeneği Tepe Home’da bulabilirsiniz.
Yorumlar