Geçtiğimiz sezon TRT ekranlarının dikkat çeken dizilerinin başında Diriliş Ertuğrul geliyordu. Yeni bölümü ile dün akşam yeniden ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul dizisi sevenlerini adeta ekranlara kilitledi.
Peki, Diriliş Ertuğrul yeni sezonda izleyenleri neler bekliyor? İşte Diriliş Ertuğrul yeni sezon ilk bölüm ve detaylar…
Hollywood Yapımlarını Aratmayan Özellikler
Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Uğur Güneş, Didem Balçın, Esra Bilgiç, Burcu Kıratlı, Ayberk Pekcan, Evrim Solmaz ve Mehmet Çevik gibi güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin, Hollywood yapımlarını aratmayacak teknik özellikleri parmak ısırtıyor.
TRT 1‘in çarşamba günleri yayınlanan reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul yeni sezonu 30 Eylül Çarşamba günü başlıyor. Saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında sevenleri ile buluşan Diriliş Ertuğrul dizisinin tanıtım fragmanları sosyal medyada kısa süre içinde 10 milyonun üzerinde izlenme ve 3 milyonda tıklanma almıştı.
30 Ana Karakter ve 2150 Kişilik Çekim Ekibi
Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Burcu Kıratlı, Mehmet Çevik, Osman Soykut, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Cavit Çetin Güner gibi güçlü oyuncuların paylaştığı diziye ikinci sezon Aytolun karakteri ile Evrim Solmaz, Tuğtekin karakteri ile Uğur Güneş, Noyan karakteriyle Barış Bağcı, Artuk karakteriyle Ayberk Pekcan ve Korkut karakteriyle de Hüseyin Özay gibi oyuncular katıldılar. Ayrıca dizide, Evren Erler, Muharrem Özcan, Çağlar Yiğit, Kaptan Gürman, Gökhan Oskay, Zeynep Kızıltan, Gökçe Saatçi, Atilla Kılıç, Edip Zeydan, Melih Özdoğan ve Emre Ozan gibi oyuncular da yer alıyor.
Dizide 30 ana karakterin yanı sıra yardımcı oyuncularla birlikte bin kişi rol alıyor. 250 kişilik çekim ekibinin yer aldığı dizi ayrıca kurulan platolar, dekor ve kostümleri ile de Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri… İşte teknik özellikleri:
120 bin metrekare plato
‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi için 60 kişilik dekor ve sanat ekibi oluşturuldu. İkinci sezon için Beykoz Riva’da kurulan plato 40 bin metrekareden 80 bin metrekareye çıkartıldı. 80 bin metrekare alanda Kayı Obası’nın yanı sıra Dodurga obası inşa edildi. Oba’daki çadır sayısı 100’e çıkartılırken Dodurga obası çarşıları, mescit ve sosyal alanları ile inşa edildi. Beykoz Kundura Fabrikası’nda kurulan 20 bin metrekarelik kapalı plato 40 bin metrekareye çıkartırdı. Alanda kervansaray, Selçuklu Sarayı ve medrese gibi döneme ait yeni mekânlar inşa edildi. Açık ve kapalı alanlarla toplam kullanılan plato 120 bin metrekare oldu.
Dizideki koreografiler için Cengiz Han filmi ve Marco Polo dizisinin özel koreografi ekibi Nomad tam kadro getirtildi. Ekip, oyuncuları ve atları eğitirken ayrıca koreografileri de hazırladı. Nomad ekibine Kuzgun Akademi eşlik etti. Kostüm ve dekorlar için 5 bin adet savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan üretildi. Çoğu kostüm, mücevher ile sanat grubunun kullandığı bakır ve madeni aksesuarlar, Türkiye’nin dört bir yanından toplandı. Ahşap malzemeler ise elde üretildi.
70 bin metre kumaş ve deri
Dizi için iki bine yakın kostüm 70 bin metre kumaş ve deriden üretildi. Dizide özel eğitimli 25 at dışında ceylanlar, develer, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de oyuncu kastının bir parçası oldu. Sette toplam 120 hayvan var. Hayvanlar için veteriner, oyuncular için de her daim ambulans ve doktorlar bulunuyor.
Diriliş “Ertuğrul” Hazırlık Süreci
Diriliş “Ertuğrul” dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikaye ve çizimler bitti. Moğolistanlı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya mayıs ayında başladı.
Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu.. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağ ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kurulmuştur. Diriliş “Ertuğrul” set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer almaktadır.
Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekan, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.
Diriliş “Ertuğrul” için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.
Diriliş “Ertuğrul” 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı.
Diriliş “Ertuğrul” dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. 28 Eylül’de motor dendi. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.
Diriliş “Ertuğrul” 27.Bölüm İzle
Kaynak: milliyet.com.tr
Yorumlar