20 Yaşında Kendi Markasını Kurdu
Sosyal ağlarda fazla vakit geçiren gençleri eleştirsek de aralarında bu durumu fırsata çevirenler var. Şüheda Aydın onlardan biri. Henüz 20 yaşında ama çoktan markasını kurmuş, Facebook’tan rengârenk şallar satıyor…
Ne yaptığını sorarsanız, bir üniversitede uluslararası finans okuduğunu söyler. Siz de 20 yaşında sıradan bir öğrenci zannedersiniz onu. Evet, doğru. Şüheda Aydın, uluslararası finans bölümü 3. sınıf öğrencisi. Siyaset biliminde de yan dal yapıyor. Ama bunların yanı sıra başarılı bir girişimci. Şimdiden markasını oluşturmuş, internet üzerinden satış yapıyor.
Gençlerin sosyal ağlarda fazla vakit geçirmesi hep eleştirilir, Şüheda Aydın ise bu durumu fırsata çevirmiş. Henüz bir ay olmuş markası Şüşütown’ı kuralı. Çeşit çeşit, rengârenk şallar tasarlıyor. Ancak desenler kendisine ait değil. Desen çizimi yapıyor ama çizimlerinden kumaş yaptırabilmesi için bin metre sipariş vermesi gerekiyor. Bu da bir desenden 500 şal demek. İşe yeni başladığı için henüz mümkün değil tabii. Şimdilik zevkine uygun kumaşları seçiyor, onları şal ebatlarında kesiyor ve bebe overloğu çekerek satışa hazır hale getiriyor. Bir de Şüşütown etiketini dikmesi var.
Aydın, kendisi de örtülü olduğu için şalların ebatları ve kumaşların seçimleri konusunda çok hassas. “Özellikle vual kumaşlar alıyorum ki yakmasın. Bu kumaşlar yalnızca bir yerde var zaten. Orası da yurtdışına çalışıyor ama beni kırmadılar. Bunun dışında iç göstermemesi en çok dikkat ettiğim nokta. Normalde şalların eni 75 cm oluyor. Ben enini bir metre, boyunu 2 metre yapıyorum. İki kat yapılıp kullanılıyor. Bu şekilde hazırladığımda yarım metresi ziyan oluyor ama benim için tesettüre uygun olması her şeyden daha önemli. Kalan kumaşları bir şekilde değerlendiririm.” diyor.
Tesettür sınırlarında modadan yararlanılabilir
Seçtiği kumaşların renkleri de sezon modasına uygun. Ama modayı tesettüre uyarlanabildiği ölçüde benimsiyor. Ona göre moda yalnızca bir yenilik. Yemeğin de modası var, giysinin de, kitabın da… “Tesettürün sınırlarının dışına çıkılmadığı ve israfa kaçılmadığı sürece modadan yararlanılabilir. Modanın İslam’a aykırı olduğunu düşünmüyorum, bilakis İslam sanata ve estetiğe çok önem veren bir din.” diyor.
Bu işe başladığı süre zarfında onu en çok mutlu eden, “Senin şallarınla örtüneceğim.” cümleleri olmuş. Hatta yeni örtünenlere indirim yapmış, bazılarına hediye göndermiş. “Eğer şallar güzel olmasa, aradıkları giysileri bulamasalar belki de kapanmakta tereddüt edeceklerdi. Hepimiz nefis taşıyoruz sonuçta. Dikkat çekici olmak istemesek bile güzel olmak istiyoruz.” diyor.
Şüheda Aydın da zevkine göre kıyafet bulamayıp kendi dikenlerden. Özellikle etek dikmeyi çok seviyor. Yakında internet sitesinde de satacak. Ancak etekleri sipariş üzerine dikecek. Okul başlayacağından stok yapmak için çok fazla vakti olmayacağını, bu yüzden istek üzerine dikim yapacağını söylüyor. Peki mesleğini yapmayı düşünüyor mu? Hayır. “Küçüklüğümden beri dikiyorum. Benim diktiklerimi başkasının üzerinde görmek çok güzel. Bu işle uğraşmak istiyorum. Hatta vakit bulabilirsem ayakkabı ve çanta da tasarlayacağım.” diyor.
bence güzel ve değişik modeller ayrıca ben o arka topuzu nasıl bu kadar düzgün yaptığınızı anlamıyorum çok güzel görünüyor ben yapınca berbat oluyor ufacık bir fikir verseniz yeterli benim için 🙂
topuzlu boneler var gayet düzgün duruyor 😉
yada tülbent bağlaya bilirsin ama önce saçı tepeden sıkıca toplaman lazım etrafına tülbenti sar ve boneyi tak
farklı modeller de yapmak istiyorum ama beceremiyorum yardımcı olursanız sevinirim
üzerinizdeki tuniği nerden almıştınız başka birinde görmüştüm çok beğenmiştimde
Ayyyyyyyyy çok begendim bide şallarınızı cok ama çok begendim 🙂 🙂 🙂 🙂
Şalları cok begendım fıyatlarnı nereden ogrenebılırm acaba?