Kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen Bilal Akdoğan, Ahmet Aydar ve Said Şalk, “kişi Kur’an’a saygı gösterdikçe, Kur’an da ona yardım ediyor.” diyor. Genç hafızlar, yaşıtlarına bir çağrıda bulunuyor: “Önümüzdeki yazı Kur’an kursları için bir fırsat bilin, azimle bu iş oluyor.”
Bilal Akdoğan, Ahmet Aydar ve Said Şalk. Onlar, Kur’an-ı Kerim’i bir sene içinde ezberleyen genç hafızlar. Üçünün de ortak söylemi: “Kur’an-ı Kerim kendisini ezberletiyor. Yeter ki O’na bağlı kalalım.” oluyor. Bahçelievler Hafız Ali Kur’an Kursu öğrencisi olan gençlerin, yaşıtlarına bir de çağrısı var: “Önünüzdeki yaz Kur’an kurslarını fırsat bilin, azimle bu iş oluyor.”
Bilal Akdoğan 23 yaşında, Mardinli. Açıköğretim İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi. Akdoğan, Kur’an-ı Kerim’i sekiz ayda ezberlediğini söylüyor. Akdoğan’a göre; bu işin yüzde kırkı hafıza ise yüzde altmışı emek. Anahtar kelime ise sabır. Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmeye bir sene önce niyet ettiğini ifade eden Akdoğan, “Sabrettik, çalıştık, Cenab-ı Hak da ezberlemeyi nasip etti. İki sayfa ile başladım. Şimdi ezberlediklerimi sağlamlaştırıyorum. Ezberden her gün bir cüz okuyorum. Allah, Kur’an’da ‘Biz düşünülsün diye Kur’an’ı kolaylaştırdık.’ diyor. Mühim olan niyet. İnsan yeter ki ezberlemek istesin, Allah kuluna yardım ediyor. Ben bu inayeti bizzat gördüm.” diye konuşuyor. Hacimli hiçbir kitabın baştan sona ezberlenemediğine dikkat çeken Akdoğan, ancak altı yüz sayfalık Kur’an’ın hafızaya alındığını söylüyor. Genç hafız, Kur’an’daki hikmetin kendini unutturmadığını dile getirerek samimi hislerle işe başlanılması gerektiğini vurguluyor. “Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyen biri öncelikle kendine dua etsin.” diyen Akdoğan, Allah’ın yardımı ile her zorluğun kolaylaştığını ifade ediyor.
Bir diğer genç hafız da Ahmet Aydar. Siirtli Ahmet 21 yaşında. Açıköğretim İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Aydar, Kur’an’ı altı ayda hıfzetmiş. “İnsan Kur’an’a saygı gösterdikçe, Kur’an da ona yardım ediyor.” diye konuşan Aydar, bu işte niyetin önemli bir yeri olduğuna işaret ediyor. Aydar, Kur’an’ı ezberlemeye iki sayfa ile başladığını belirterek; zaman ilerledikçe 4-5 günde Kur’an’ı hatmettiğini söylüyor. Aydar, köyünde Kur’an’ı ilk okumayı öğrendiğinde Arapçaya merak saldığını anlatıyor. “Arapça zor bir dil değil. Zor denile denile zor hale getirilmiş zihinlerde.” diyen Aydar, Kur’an öğrenmek isteyen yaşıtlarına ise şu tavsiyede bulunuyor: “Önünüzdeki yaz Kur’an kurslarını fırsat bilin, azimle bu iş oluyor.”
Bir başka hafız ise 16 yaşındaki Said Şalk. Said Şalk da Ahmet gibi Siirtli. O da imam-hatip lisesini açıktan okuyor, 1. sınıf öğrencisi. Şalk, Kur’an-ı Kerim’i bir senede ezberlemek için yaklaşık 12-13 saat çalıştığını kaydediyor. Allah’ın inayetini hissettiklerini söyleyen Şalk, “Kur’an-ı Kerim kendisini ezberletiyor. Yeter ki O’na bağlı kalalım.” diyor. Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de muhatapları ile konuştuğunu dile getiren Şalk, Kutsal Kitab’ımızın, kendisinde saygı hissi uyandırdığını dile getiriyor.
Kursa talep fazla ancak fizikî şartlar yetersiz
Bahçelievler Hafız Ali Kur’an Kursu yöneticisi ve hocası Cemil Toker ise talebeleri ile gurur duyduğunu söylüyor. Çalışmalara 2007 yılının Kasım ayında başladıklarını belirten Toker, “İlk yıl 16 talebe ile eğitime başladık. Şu anda 41 öğrencimiz var. Talep çok; maalesef fizikî şartlar müsait değil. Şu an 41 öğrencinin 19’u hafızlık sınıfında. Diğerleri de yavaş yavaş hıfza başladı.” ifadelerini kullanıyor. Hafızlığın sabır isteyen bir iş olduğunu hatırlatan Toker, gençlerin Kur’an-ı Kerim’e olan ilgisinin son derece olumlu olduğunu kaydediyor. Bahçelievler Hafız Ali Kur’an Kursu, 10 Haziran Pazar günü talebeleri ile ilgili bir cemiyet düzenleyecek.
Yorumlar