Hayalinizdeki Tatili Kabusa Düşürecek Bu Hatalara Dikkat!

Hayalinizdeki Tatili Kabusa Düşürecek Bu Hatalara Dikkat!

Muhafazakar Tatil Planı Yapmak

Resmi açıklamalara göre 2016 Kurban Bayramı tatili dokuz gün olarak belirlendi. Kamu personelinin izin yasağının da kalkması ile birlikte herkesi yeniden bir tatil hayali sardı. 10-18 Eylül tarihleri arasında planlanan tatilinizin en iyi şekilde geçmesi için sıklıkla yapılan bu hatalara dikkat edin!

İşte hayalinizdeki tatili kabusa dönüştürecek hatalar…

Muhafazakar Tatil Planı Yapmak

1. Hava Sıcaklığı: Kurban Bayramı tatilinin Eylül ayını kapsadığını unutmayın. Bu dönemde soğumaya başlayan havaları da hesaba katarak planlama yapın. Girne, Alanya, Marmaris, Bodrum, Didim gibi yılın bu zamanlarında sıcak olma ihtimali yüksek beldeleri tercih edin.

2. Artan Fiyatlar: Tatile gitmek isteyen ancak planlarını geçe bırakanlar ya da şimdilerde olduğu gibi son dakika kalkan izin yasakları konaklama ve seyahat için çoğu zaman daha yüksek ücretler ödemek zorunda bırakabiliyor. Henüz çok geç olmadan tatilinizi planlamaya başlayın.

Bodrum Muhafazakar Tatil Otelleri

3. Tükenme İhtimali: Uçak biletinizi ve konaklayacağınız yeri vakit geç olmadan planlayın. Bunu neden tekrarladığımıza gelince; son dakikaya kaldığınızda her zaman yüksek ücret ödemek durumunda kalmayabilir yer dahi bulmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Unutmayın dokuz günlük bayram tatili şu sıralar herkesin hayali… Uçak biletleri tükenmeden ve konaklamak istediğiniz otelde henüz yer varken rezervasyonunuzu yaptırın.

4. En Hesaplı Günler: Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Çarşamba günleri en çok boş yerin olduğu ve bu sebeple en çok indirimin yapıldığı gün. Bunu aklınızın bir köşesine not edin. Diğer en uygun günler salı ve cumartesi. En pahalı günler ise cuma ve pazar günleri olarak belirtiliyor.

Muhafazakar Tatil Planı Yapmak

5. Ziyaretçi Yorumları: Konaklayacağınız otele sadece fotoğraflar üzerinden karar vermeyin! Hayalinizdeki tatilin suya düşmemesi için en önemli kurallardan birisi de sadece fotoğraflara bakıp konaklayacağınız oteli seçmemek. Ziyaretçi yorumlarını ve yine ziyaretçi puanlamalarını da mutlaka göz önünde bulundurun. Zira fotoğraflar her zaman doğruyu göstermeyebilir. Örneğin otelin hijyen koşulları, yiyecek-içecek kalitesi, oda havalandırmaları vs. gibi fotoğrafla görülmeyecek detayları önceden öğrenin.

6. Fiyat Karşılaştırması: Teknolojinin imkanlarından yararlanacağınız en iyi alanlardan birisi de bu… Bir oteli ya da uçak biletini almadan önce farklı internet sitelerinden yararlanan. Bazı dönemlerde yapılan kampanyalarla bileti ya da konaklama fiyatını çok daha hesaplı hale getirebilirsiniz.

7. Sosyal Medyanın Gücü:  Sosyal medya yaşamımıza girdi gireli ondan vazgeçemez olduk. Tatilinizi planlarken not aldığınız otelleri sosyal medyadan inceleyin. Instagram, Foursquare, Swarm gibi sosyal medya kanallarında daha önce gidenlerin fotoğraflarına göz atın. Böylelikle amatör ve olduğu gibi fotoğraflanan mekanları daha net görmüş olursunuz.

Muhafazakar Tatil Planı Yapmak

8. Acil Durum Çantası: Bavulunuza acil durumlarda yardımcı olacak ilaçları mutlaka ekleyin. Doktorunuza danışarak bu ilaçları belirleyebilirsiniz. Bazı küçük beldelerde doktor, eczane bulmakta zorlanabileceğinizi unutmayın.

9. Tüketici Haklarınızı Öğrenin: Tüketici Hakları Merkezi’nden verilen bilgiye göre yaz döneminde en çok şikayet edilen konuların başında turizm şikayetleri yer alıyor. Kimisi taahhüt edilen özellikleri bulamazken, kimi müşteri servisten şikayetçi. Öyle ki müşteriye küfür eden yönetici bile var. Burada dikakt etmeniz gereken en önemli kural tatile çıkarken öncelikle yasal seyahat acentelerini tercih etmeniz, mutlaka sözleşme yapmanız ve yapılan sözleşme 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna göre düzenlenmeli, bir nüshasını da siz temin etmelisiniz.

10. Nereye şikayet edilebilir? Tatil sonrasında herhangi bir sebeple mağdur olan tüketicilerin haklarını aramaları için il ve ilçelerde kurulu bulunan ve ücretsiz hizmet veren Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne ve ayrıca parasal miktarına göre Tüketici Mahkemeleri’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Evet, bu gibi sorunlar karşınıza çıkabilir ve dört gözle beklediğiniz tatilinizi bir kabusa dönüştürebilir. Ama bunların hiçbiri olmaya da bilir… İşte bu yüzden yukarıda paylaştığımız önerileri hiç unutmayın ancak pozitif düşünmeyi de ihmal etmeyin…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir