Esatpaşa İmam Hatip Lisesi’nin düzendiği ‘İstanbul’un tarihi’ konulu bilgi yarışmasında İHL’li öğrenciler İstanbul kültürlerini yarıştırdı. Tarih şöleni şeklinde geçen yarışma gecesinin sonunda konuklara tarihi demirhindi şerbeti ve kızamık şekeri ikram edildi.
Esatpaşa İmam Hatip Lisesi Tarih Kulübü İstanbul’u konu edinen bilgi yarışması düzenledi. Yarışmaya 28 imam hatip lisesi katıldı. Yarışmacı liseliler, İstanbul’un tarihi konularında birbirleriyle yarıştı. İstanbul’u konu edinen bilgi yarışmasında İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken Kartal İmam Hatip Lisesi ikinci, Pendik İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu. Birinci olan öğrencilere Cumhuriyet altını, ikinci olanlara yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi.
Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi‘nde yapılan etkinliğe Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Ayasofya Müzesi Başkanı Haluk Dursun, Türbeler Müdürü Hayrullah Cengiz, Sultanbeyli Kültür Müdürü Mehmet Mazak, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Ayasofya Müzesi Başkanı Haluk Dursun, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkürlerini sunarken yarışma sonunda Türk halk müziği söyleyen kız korosunun kendisine üç Selim kuralını hatırladığını şöyle dile getirdi: “Üç Selim formülü; Aklı selim, fikri selim ve zevki selim olmak. Bizim için önce aklımızın, sonra da kalbimizin selim olması gerekir. Daha sonra ise zevkimizin selim olması gerekir. Bizim zevkimizin selim olması musikiye hakim olmamız demektir. Ben bugün bu gençlerde bunu gördüm. Hepsini tebrik ediyorum.” Dursun konuşmasının sonunda ise imam hatipli öğrencileri hafızlık konusunda teşvik etti.
Türbeler Müdürü Hayrullah Cengiz, “Liseli talebelerimizin İstanbul’un kültürünü ve tarihini öğrenme konusunda girdiği bu rekabet bizleri çok mutlu etti.” dedi. Yarışmaya katılan öğrenciler bu yarışma sayesinde gezdikleri ve yaşadıkları İstanbul’a, artık tarihini bilerek yaklaştıklarını ve merak duygularının geliştiğini söyledi. Esatpaşa İmam Hatip Lisesi Tarih Kulübü’nün başkanı Tijen Sabırlı, yarışma amacının İstanbul’da yaşayan gençler yaşadıkları şehrin tarihini öğretmek olduğunu vurguladı. Liselilere yarışmada İstanbul’a ait çiçekler, müzik tarzı, gezilecek yerlerin tarihi soruları soruldu. Etkinliğin sonunda misafirlere Osmanlı sarayında yapılan özel şerbetlerden demirhindi şerbeti ve kızamık şekeri ikram edildi.
Yorumlar