Kendi İşinizi Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kendi İşinizi Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Başarılı İş Kadını Nasıl Olunur

Başarı bir iş kadını olmanın yolları…

Son dönemde bayanların başı çektiği çok başarılı girişimlere şahit oluyoruz. Peki sizde başarı bir girişimle iş dünyasına adım atmak ister misiniz? İşte kendi işinizi kurarak, iş yaşamında başarıyı yakalamanın ufak ipuçları…

Kendi işinizin sahibi olma fikri her kadına ayrı bir heyecan yaşatır, fakat büyük umut ve heyecanla başlayan bu serüvenin yarı yolda kalmaması için başlangıçtan itibaren dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. İşte adım adım iş kurarken dikkat edilmesi gereken bu hususlar;

Başarılı İş Kadını Nasıl Olunur

Hangi işi yapacağınıza karar verin!

Yapacağınız işi seçmek başlangıç için atılacak ilk adımdır. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta sevdiğiniz işe odaklanmaktır. Öncelikle neleri tutkuyla sevdiğinizi keşfedin, çünkü başarının sırrı sevdiğiniz işi yapmakta saklıdır. Bu iş için, uzun zaman ve emek harcayacağınızı, kendinize, ailenize ve sevdiklerinize ayırdığınız zamandan fedakarlık yapıp işinize koşacağınızı unutmayın!

Yeni bir şeyler bulmaya çalışın

Daha önce bir çok kez yapılmış, rekabetin çok olduğu işlerden ziyade, sizi ve yaptığınız işi farklı kılacak alanlara odaklanın. Özel ve sanatsal yetenekleriniz varsa bu özelliğinizi kullanabileceğiniz ve sizi farklılaştıracak işleri kovalayın. İnsanların nelere ihtiyaç duyduğunu, hangi alanda eksiklik olduğunu, nelere bakıldığını, nelerin arandığını düşünün ve bu düşüncenizi bir iş fikrine dönüştürün.

Planın önemini unutmayın

Plansız işler hiç bir zaman uzun süreli başarı sağlayamaz. Kendinizi mutlaka bir iş planı çıkarın! Kuracağınız işin en başından, devam eden süreçlerine nelere ihtiyaç olacağını, finansal çözümleri ve başarı için gerekli anahtarları kalem kalem planlayın. Böylece yola çıktığınızda önünüze çıkacak muhtemel engellerden sıyrılmanız da kolay olur.

Başarılı İş Kadını Nasıl Olunur

Uzman görüşlerine kulak verin!

İş yapmak istediğiniz alandaki profesyonellerden fikir alın, aile büyükleriniz ve arkadaşlarınızdan sizin için önerilerde bulunmasını isteyin. Sizin göremediğiniz farklı bir bakış açısı size yeni fırsatlar doğurabilir.

Aceleci değil, temkinli olun!

Yeni bir iş kurmak ve kendi işinizin patronu olmak ne kadar cazip gelse de, bunun için evinizi veya arabanızı satmak her zaman çok akıllıca olmayabilir. En başlarda, ofis kirası ödemek yerine işinizi belli bir büyüklüğe ulaştırana kadar evinizden home office çalışabilirsiniz.

İşe başlamak için finansal durumunu ayarlayın

İş kurmak için yeterli paranız yoksa bankalardan destek kredileri almanız gerekebilir. Fakat bu durum her zaman istediğiniz gibi ilerlemeyebilir, bu noktada asla vazgeçmeyin, ek finansal kaynaklar arayın.

Arkadaşınızla iş yapmamaya çalışın

Her iş büyük umutlarla başlar, başarılı olabileceği gibi hüsranla da son bulabilir. Bu durumun oluşturacağı olumsuzlukların arkadaş ve aile ilişkilerinize zarar vermemesi için, arkadaş ve aile bireylerinizle iş kurmaktan kaçının. Profesyonellikte duyguları ikinci plana atmanız gerekebilir.

Muhasebe işlerinizi bir uzmana devredin

Muhasebe bir işletmenin kalbidir. Doğabilecek felaketlere karşı deneyimli ve güvenilir bir muhasebeciyle çalışmayı ihmal etmeyin.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir