“Tebdil-i mekanda ferahlık vardır” felsefesini en yoğun hissettiğimiz bahar ayı geldi çattı. İçimizde yine çiçekler açmaya, enerjimiz son sürat artmaya başladı…
İlkbaharın olmazsa olmazı pikniklerle hem kısa kaçamaklar yapabilir hem de içimizdeki bahar enerjisini doyasıya yaşayabiliriz. Hafızalarımızda hep hoş birer anı olarak hafızalarımızda yer alan piknikler sayesinde ailemiz, dostalarımız ve elbette çocuklarımız ile diyaloğumuzu da arttırıyor.
Piknik demek neşe demek, mutluluk demek, ışıl ışıl bir hava, mis gibi lezzetler demek ve biraz da emek demek… Şimdi eminiz ki sizlerde bu haftasonu sevdiklerinizle küçük bir kaçamak yapma hayali içindesiniz. Peki, “piknik için en doğru yer neresi” derseniz işte tam da o noktaya geldik. YesilTopuklar.com olarak size Türkiye’nin en iyi 10 piknik alanını araştırdık ve bulduk. Sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bolu’daki en güzel piknik alanlarına bir göz atın!
Tak sepeti koluna herkes piknik yoluna!
Şimdilerde herkesi bir neşe kapladı… Baharın enerjisini hepimiz hisseder olsuk. Havalar ısındı, ağaçlar çoktan çiçek açtı…
Sevdiklerinizle mutlu bir gün, geçirmek için şimdi sizlerde takın sepeti kolunuza ve pikniğin yolunu tutun. Ama önce önerilerimizi okuyun!
1) Belgrad Ormanı
İstanbul’un kuzeyinde, Sarıyer-Bahçeköy sınırları içinde bulunan Belgrad Ormanı ağırlıklı olarak meşe, gürgen, kayın ve kestane ağaçları var. Piknik yapmak isteyenler için 11 mesire yeri bulunuyor. Bunlar; Ayvad Bendi, Bentler, Binbaşı Çeşmesi, Falih Rıfkı Atay, Fatih Çeşmesi, Irmak, Kirazlıbent, Kömürcübent, Kurt Kemeri, Mehmet Akif Ersoy ve Neşet Suyu. Yanınızda getirdiğiniz piknik sepetlerinizi ahşap masalar üzerinde hazırlayabilir veya mangal yapabilirsiniz. Neşet Suyu çevresinde kendin pişir kendin ye mekanları da var.
2) Mogan Park Alanı
Ankara’ya 25 km. uzaklıktaki Gölbaşı’nda yer alan Mogan Park Alanı, Ankaralıların vazgeçilmez piknik alanlarını. Mogan Gölü kıyısıda kendin pişir kendin ye şeklinde düzenlenmiş özel mangal yerleri de var. Yemek sonrası gölün etrafında yürüyüş yapabilir, balık tutabilirsiniz. Çocuklar için oyun alanları da bulunuyor. Araştırmacılar ve meraklıları için kuş gözlem evi, tenis, basketbol ve futbol sahaları var.
3) Mihrabad Korusu
İstanbul-Kanlıca’nın hemen üstünde bulunan koru tam anlamıyla bir doğa harikası. İstanbul Boğazı’na hakim bir tepe üzerine kurulu. Fıstık çamları, erguvan, çınar, servi başta olmak üzere birçok ağaç ve bitki türünü barındıryor. İstanbul’un en güzel mesire yerlerinden biri olan Mihrabad Korusu, oturma alanları, büfesi, koşu parkuru, çocuk parkı ve diğer birimleriyle hizmet veriyor.
4) Sasalı Piknik Alanı
İzmir merkeze 28, Çiğli’ye 10, Kuş Cenneti’ne 2 km. uzaklıkta. 1800 dönüm üzerine kurulu Kent Ormanı ve Sasalı Piknik Alanı içinde yaklaşık 150 bin okaliptüs, çam, söğüt ağacı var. 500 tane piknik masası, mangal yerleri, basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş yolu, çocuk oyun parkları ile tuvalet ve çeşmeler yer alıyor. Doğal Yaşam Parkı’yla yan yana olan Sasalı Piknik Alanı, Ege’nin en büyük piknik alanı.
5) Karagöl Milli Parkı
İzmir Karşıyaka’ya 27 km. mesafede olan Karagöl Milli Parkı’nın yolu bozuk ve virajlı olduğu için ziyaretçilerin dikkatli olması lazım. Yamanlar Dağı’nda 810 metre rakımda etrafı kızılçam, karaçam ve söğüt ağaçlarıyla çevrili 52 hektarlık alana yayılı bir krater gölü burası. Özel bir şahıs tarafından işletilen piknik alanı bulunuyor. Girişte ücret alınıyor. Günübirlikçiler için yiyecek alışverişi imkanı var. Eşsiz İzmir manzarası, sessizliği ve doğal güzelliği ile büyük ilgi görüyor.
6) Heybeliada Değirmenburnu
Vapurdan inince faytonla ya da sağa dönüp yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bölgeye adını veren değirmene çıkıp, diğer adaları ve İstanbul kıyılarını izleyebilirsiniz. Ortalama 4 bin kişi kapasiteli dinlenme yerinde, giriş, kontrol, danışma kulübeleri, kır gazinosu, büfe, su deposu ve çeşme manzara seyir tesisleri, piknik üniteleri, kanepeler ve yağmur barınağı var. Hava iyiyse denize bile girebilirsiniz.
7) Çilingöz Piknik Alanı
Karadeniz kıyısında yeşili ve maviyi birleştiren Çilingoz, doğanın zenginliğini keşfetmek için bulunmaz bir yer. Piknik masaları bulunan alanda tesis yok. İstanbul’dan ortalama 3-4 saat uzaklıkta. Eğer pikniğin yanında balık tutmaya meraklıysanız, burası tam size göre.
8) Bolu Gölcük Gölü
Bolu Gülcük Gölü’nün ilk olarak bir şirketin yangın su havzası olarak planlandığını biliyor muydunuz? Daha sonrasında orman içi dinlenme tesisine dönüştürüldü. Göl çevresinde ise piknik masaları var. Alışveriş yapabileceğiniz en yakın büfe 4 km. uzaklıkta. Köknar ve çam ağaçlarıyla kaplı alanda çocuk park alanları da var. Piknik alanı, dağın kuzey tepeside bulunduğu için soğuk olabilir. Giderken sıkı giyinin.
9) Çamlıdera Aluç Dağı
Ankara şehir merkezine 95 km. uzaklıkta olan Çamlıdere Aluç Dağı, çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı. Kızılcahamamla birlikte Ankara’nın oksijen ve su depolarından biri. Zengin bitki örtüsü ve muhteşem manzarası ile hafta sonu kaçamakları için oldukça iyi bir seçenek. Başkentlilerin yeni keşfetmeye başladığı dağı, yaz aylarında ortalama 3-5 bin kişi ziyaret ediyor. Deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte. Piknik alanları da var.
10) Polonezköy Tabiat Parkı
Beykoz ilçesinde 1994’de ilan edilmiş olan Polonezköy Tabiat Parkı binbir çeşit ağaç ve bitki türüyle gelenleri kendisine hayran bırakıyor. Popüler bir yer olması avantajıyla bir çok noktadan ulaşım imkanına sahiptir. Kavacık-Çavuşbaşı üzerinden tabelaları takiben gidilebileceği Beykoz-Riva ve Alemdağ-Şile istikametinden de karayolu mevcuttur.
Yorumlar