Su Sarnıcında Evlenmek…
Fatih’in Çarşamba semtinde 1600 yıllık bir uykudan henüz yedi yıl önce uyanmış bir güzel var. Mermer ve granit sütunlarıyla geniş, ferah bir su sarnıcı…
Bizans döneminde bölgenin su ihtiyacını karşılayan sarnıç, bir dönem limon deposu olarak kullanılmış, bir zaman iplik bükücülere bir zaman da marangozlara atölye olmuş ve bilinmeyen bir sebeple terk edilmiş. Neyse ki geçti artık, virane günler geride kaldı. Bugün Fatih’te onu işaret eden tabelalar var artık: ‘Sultan Sarnıç‘…
Kaybolması imkânsız, kaybolmak ne kelime, onu görmek için yollara düşenler var. Bizimki merak; ama kimilerinin daha esaslı sebepleri var; bir su sarnıcında evlenerek binlerce yıldır ayakta duran sütunları nikâh şahidi tutmak gibi ya da ebru, tezhip, hat icazetini bir Bizans sarnıcında alarak iç içe geçmişliğimize, karmaşamıza vurgu yapmak gibi…
1600 Yıllık Tarihi Bir Mekan…
Sultan Sarnıç‘ın işletme Müdürü Lemis Gökçeören, nişan, kına, düğün organizasyonları dışında, şirket yemekleri ve iftar yemeklerine de açık olduklarını söylüyor. Buradan ne anlıyoruz; bir öğlen yemeği ya da ikindi çayı için Sultan Sarnıç‘a gidemezsiniz, üç yüz kişilik mekânın hiç değilse yarısını doldurabilecek bir mazeretiniz olmalı. Ama gezmek isterseniz, eyvallah, sarnıcın kapıları ardına dek açık, ister bilhassa onu görmek için gidin, ister Şeyh Resmi Mahallesi’nde dolaşırken tesadüf edin, içeri girebilir hatta sütunların kaçı mermer kaçı granit diye sorabilirsiniz.
Nitekim sarnıç, yabancı turistleri gezdiren rehberlerin listesine girmeye ve Fatih camilerini dolaşan yerli turistlerin ilgisini çekmeye başlamış. Fotoğraf çekenler, kılı kırk yararcasına inceleyenler, hatta “Duvarları niye boyamadınız?” gibi talihsiz sorular soranlar oluyormuş; olabilir; ama bizce bu ziyaretlerin en hoş yanı; bu tarihî eseri, bir müze gezer gibi sükûnetle, hayranlıkla dolaşan bir gencin şayet isterse düğününü burada yapabileceğini öğrenmesi, fiyat uygun bulunursa tabii… Lemis Hanım, bir fiyat vermek istemiyor zira maliyet seçilen menüye, kişi sayısına ve mevsime göre değişebiliyor. Biz en azından, mekânın alkolsüz olduğunu söyleyelim.
Detaylı Bilgiler
Toplantı Kapasitesi: 500
Kokteyl Kapasitesi: 600 kişi
Yemekli Kapasite: 300 kişi
Kısıtlamalar: Tesis alkolsüz içecek servisiyle misafirlerine hizmet vermektedir.
Otopark Kapasitesi: 150 Araç
Valet Servis: VAR
İş Yemekleri: VAR
Mekan Yeri: Kapalı Alan Mekanı
Sultan Sarnıç
Adres: Ali Kuşçu Mahallesi, Yavuz Selim Caddesi, Ali Naki Sokak No:4 Fatih/İstanbul
Kaynak: Zaman
mekan çok güzel fakat organizasyon konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.tam anlamıyla bir fiyasko.işletme sonradan karşınıza konuşulmayan artılar çıkartarak yok kdv yok bahşiş yok vestiyer ücreti diyerek sizi hüsrana uğratıyorlar.işletmecilik anlayışı bu olmamalı.ciddi anlamda hüsrana uğradık.