Alkosüz Mekanlar: Emir Beyzade
Türk mutfağında yeni bir beylik: Emir Beyzade
Türk mutfağı başlığının altını dolduracak ve bu zengin mutfağın özel lezzetlerini sunacak mekân sayısı fazla değil.
Bir yıl önce Maltepe’de açılan Emir Beyzade bu alandaki boşluğu doldurmak için yola çıktı. Ancak yemek kültüründeki değişim ve yaşanan yozlaşma birçok lezzetin rafa kaldırılmasına yol açtı. Yani umut tükendi, Osmanlı mutfağı Türk mutfağına döndü. “Amacımız kebap çeşidinden çok, saray mutfağını çeşitlendirmekti. Bu alanda yatırım yaparak farklı lezzetleri sunmaktı.” diyen işletmenin sahibi Necmi Ayan, bu projesini şimdilik rafa kaldırmış, ama aklında dizaynı ve menüsüyle yabancı misafirlere de hizmet verecek güzel bir mekân her daim mevcut. Umarım bu güzel hayali gerçekleştirir. Ancak yine de mekânın mevcut menüsüyle fark oluşturduğunu söyleyeyim. Özel Beyzade saraylı kebap, İskender ve hünkar beğendi yemekleri için gitmeye değer.
Mutfağında ismini duyurmuş aşçı ekibi, güler yüzlü personeli ve deneyimli yönetim kadrosuyla kendini birçok restorandan ayrı bir yere konumlandıran işletmenin iç dizaynı son derece şık. İki katlı ve geniş bir mekânda hizmet verdiği için masalar arasındaki mesafe gayet iyi korunmuş. Hem yemeğinizi rahatça yiyor hem de dostlarınızla keyifli bir muhabbet yapıyorsunuz. İlk kat 150 kişilik. Çocuklu aileler de düşünülmüş ve bir çocuk oyun alanı ayrılmış. Mekânın üst katında toplantı için 300 kişilik bir alan ayrılmış. Burası da son derece ferah ve kullanışlı.
Mekân İskender kebabında iddiasında. Bu lezzeti dünya markası haline getirmek istediklerini söyleyen Ayan, işin her noktasında yemeklerle ilgileniyor ve bu konuda hassas. Tatmaya tavuk suyu çorbasıyla başlıyorum. Kıvamı başarılı ve leziz ama tuzu fazla. Yemeğin tadına bakmadan tuz atanlar yandı! Ardından fındık lahmacun, patlıcan dolma, içli köfte veya paçanga böreği yiyebilirsiniz. Ben hünkar beğendi, köfte ve beytiyi tercih ettim ana yemek olarak. Doğrusu köftesi beni şaşırttı. Belki ufak tefek düzeltmeye ihtiyaç var ama son zamanlarda yediğim en iyi köftelerden birisiydi. Bakır bir tepsi içinde sunulan hünkar beğendi ise oldukça lezizdi. Patlıcanlar, iyi pişirilmiş parça etle mükemmel bir uyum sağlamış. Beyti kebabı ise değme beyticilerin lezzetini aratmayacak cinsten. Bu yemekleri böyle güzel hale getiren ustasının marifeti kadar etin kalitesi de. Balıkesir ve Erzurum yöresinde yetişen hayvanların etinden yapılan yemekler için İstanbul’un her yerinden ve İzmit’ten gelen müşteriler var. Doğrusu o kadar yola değer.
‘Saraylı Lezzet’ sloganıyla yola çıkan mekânın hafta sonları sunduğu köy kahvaltısına da konuk olmanızı isterim. 35 çeşitten oluşan serpme kahvaltıda köy peyniri, kiremitte mantar ve eritme peynir, peynir tatlısı gibi birçok yöresel lezzeti bulmak mümkün. Tabii içeceğiniz çayın semaverle verildiğini de söyleyelim. sonradangurme@zaman.com.tr
İster yemek ister kahvaltı
Emir Beyzade Türk Mutfağı, etinden sunumuna, servisinden hijyene kadar her konuda gayet başarılı. Özel Beyzade lahmacun, Beyzade pide, özel Beyzade İskender, beyti, köfte ve hünkâr beğendiyi tatmanızı öneririm.
Hafta sonu köy kahvaltısı için ideal bir mekan. Kahvaltınıza eşlik edecek semaver çayı lezzeti bütünlüyor. Dilerseniz hafta içinde kahvaltı yapmanız mümkün.
Mekânın paket servisi Anadolu yakasının birçok yerine yapılıyor. Sabah 08.00’den gece 24.00’e kadar hizmet veren Emir Beyzade, mescidi, otoparkı, çocuk oyun alanı ile her tür ihtiyaca cevap veriyor.
Ne yersiniz beyzadem?
- Kahvaltı tabağı: 10 TL
- Köy kahvaltısı: 15 TL
- Çorba: 3,5 TL
- Patlıcan dolma: 2 TL
- İçli köfte: 3 TL
- Salatalar: 4-7 TL
- Zeytinyağlılar: 4-8 TL
- Özel Beyzade lahmacun: 3 TL
- Pideler: 7-13 TL
- Kuzu güveç: 14 TL
- Kebaplar: 10-15 TL
- Ali nazik kebap: 14-15 TL
- Altı ezmeli kebap: 13 TL
- Yoğurtlu kebap, döner: 10 TL
- Köfte: 9 TL
- Kuzu şiş: 16 TL
- Karışık ızgara: 22 TL
- Tavuk ızgaralar: 8-14 TL
- Beyzade İskender: 12 TL
- Tatlılar: 3,5-5 TL
- Ayran: 3 TL
Emir Beyzade Türk Mutfağı
Adres: Cevizli İstasyon Karşısı Maltepe-İstanbul
Telefon: 0216 383 26 26
Kaynak: Zaman
Yorumlar