Kışın renksiz ve kuru etkilerinin bir bir yok olduğu şu günlerde, çiçeklenmeye başlayan ağaçlar, yeşeren bitkiler, pırıl pırıl güneş büyük bir “merhaba”yı hak etmiyor mu? Bahara merhaba demenin en güzel yoluysa kendinizi doğanın derinliklerine atmaktan geçiyor. Hadi, giyinin eşofman ve spor ayakkabılarınızı; börtü böceğe, uyanan doğaya, çiçekleri patlamış meyve ağaçlarına selam vermeye gidiyoruz. İster hafta içi, ister hafta sonu…
Keşfedilecek yemyeşil ormanlar, vadiler, korular sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken rotanızı belirlemek ve yola çıkmadan önce ihtiyacınız olacak şeyleri taşımanızı sağlayacak bir çanta hazırlamak. Çantanızın, hem yürüyüş keyfinizi bozmayacak kadar hafiflikte olması gerek hem de ihtiyacınız olabilecek her şeyi içine sığdırabilmeniz gerek. Sizin için derlediğimiz yürüyüş çantası hazırlama rehberini okumadan trekkinge çıkmayın. Güneşli günler.
Hazırlık: Yürüyüş için; tabanı kaymaz, su geçirmez, sıcak tutan ve hafif bir trekking ayakkabısı seçin. Yürüyüş giysisi olarak ise; kalın bir kıyafet giymek yerine inceden kalına doğru birkaç kat giyinin. Rahat, pamuklu, polar ve dayanıklı kıyafetler tercih edin.
Sırt çantası: Yürüyüş yaparken ağırlığı ile sizi zorlamayacak hafif, dayanıklı ve sırtınızı destekleyecek bir sırt çantası alın.
Su: Doğa suyun kaynağı olsa da, her ihtimale karşı günlük tüketeceğiniz suyu çantanıza yerleştirin.
Kıyafet: Yürüyüşe çıkarken yanınıza taşınması kolay yedek giysiler ve bir yağmurluk almayı unutmayın.
Atıştırmalık: Yürüyüş boyunca tok hissetmenizi sağlayacak doyurucu bir sandviç, kuru yemiş meyve ve krakerlerden oluşan atıştırmalıklar hazırlayın.
İlk yardım malzemeleri: Görünmez kazalara karşı; yürüyüş çantanızın kolay ulaşılabilir bir gözünde antiseptik, sargı bezi, yara bandı ve kas gevşetici gibi ilk yardım malzemeleri taşıyın.
Harita ve pusula: Yürüyüş rotanızın detaylarını içeren bir harita ve pusulayı plastik bir poşet veya dosyanın içine koyarak çantanıza yerleştirin. İşinizi sağlama almanın en güvenilir yolunu es geçmeyin.
Fener: Bahar ve yaz ayları boyunca sık sık yürüyüşe çıkmaya niyetliyseniz, gezileriniz boyunca size eşlik edecek sağlam bir fener veya kafa lambası edinin. Saatin geçtiğini fark etmediğiniz zamanlarda, aydınlatmalar yolunuzu bulmanıza yardımcı olur.
Kibrit, çakmak: Mangal yakmaya gitmediğinizi biliyoruz, siz yine de tedbiri elden bırakmayın ve çantanızın bir köşesine çakmak veya kibrit saklayın.
Çakı: Doğa yürüyüşlerinde yanınızda bulundurmanız gereken en elzem aletlerden biri çakıdır. Çantanızda çakı bulundurmayı unutmayın.
Poşet: Rotanız boyunca en az bir kez ihtiyaç duyacağınız malzemelerden biri poşettir. Poşete; çöplerinizi atabilir, yağmura yakalandığınızda önemli malzemelerinizi içinde saklayabilir veya ıslanmaktan kurtulmak için kullanabilirsiniz.
Fotoğraf makinesi: Yürüyüş sırasında olağanüstü manzaraların fotoğrafını çekmek için yanınıza kolay taşınabilir bir profesyonel fotoğraf makinesi alabilirsiniz.
Yedek batarya: Doğada zaman geçirirken telefonunuzun şarjının ne kadar değerli olduğunu fark ettiğiniz anlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda temkinli olmak için yedek batarya veya taşınabilir şarj cihazı almayı unutmayın.
Yazı: Hümeyra Yabar
Yorumlar